lauantai 5. syyskuuta 2015

Laurinmäki 50V.

Sadetta ja märkää, joka alkaa pikkuhiljaa muuttua kauniimmaksi ja kauniimmaksi.
Sateisesta aamusta huolimatta suunnattiin Laurinmäen museoalueelle Tarimaalle (Janakkalan kirkonkylälle) Laurinmäen 50v. juhlatapahtumaan. Kun varusteet olivat sään mukaiset niin hyvin pärjättiin. Eli sateenvarjoa, sadetakkia, kurahaalaria ja vedenpitäviä jalkineita vaan käyttöön. Itse olen todennut että huopahattu on sadesäälle ehkä paras päähine jos ei satu olemaan hupullista sadetakkia. Siitä ei ihan äkkiä vesi mene läpi.

Lapsille oli laitettu hauska leikkiteltta, joka olikin meillä se tapahtuman keskipiste. Paikalle oli tuotu iso kasa kippoja, kuppeja, kauhoja, muotteja, essuja, huiveja sekä HIEKKAA! Ai miten ihana oli kun lapset pääsivät pöydän ääressä ja oikeilla leikkihelloilla tekemään mutakakkuja ja puuroja. Teltalla häärineelle naiselle iso kiitos lasten viihdyttämisestä, leikeistä ja iloisesta mielestä :) Vaikka meidän neiti olikin liian pieni vielä ohjattuun leikkiin niin jo muiden leikkien katselukin oli jännää ja hauskaa.
Myyntikojuja ja sopivia rahantuhlauspaikkoja oli tällä kertaa huomattavasti vähemmän kuin joulunavajaisissa viime vuonna (toivottavasti kyseinen tapahtuma järjestetään tänäkin vuonna). Sellainen markkinahenki siis puuttui, mutta toisaalta oli ihan hyvä näinkin.
Tarinmaan kyläyhdystys(?) myi makkaroita, ihanaa sokerijuurikaskeittoa sekä vasta paistettuja lettuja. Keitto oli meidän valintamme ja pikkuneidille juureslettu. Niiden voimalla jaksettiin porskuttaa pitkälle. Ruokailun aikana sääki selkeni ja pikkuhiljaa alkoi väkeäkin tulla enemmän.

Oli muuten vaikuttavan kokoinen ja kaunis eläin.
Ullalle kiitos kyydistä.
Päästiin Rajalan tilan työ- ja juhlahevospalveluiden 1400-kiloinen Percheron-tamma Ullan kärrykyytiin, kokeiltiin viljan jauhamista käsikivillä, katseltiin kanoja ja ankkoja ja tietysti palattiin vielä uudestaan hiekkapöydän äärelle touhuamaan.

Esiintyjinä oli lastenlauluja esittänyt Ants in the Pants sekä leikkiteltan pitäjien nukketeatteria. Kahden tytön teatteriesitys meiltä jäi välistä ja pellavan loukutusta en päässyt kokeilemaan kun alkoi jo väsy painaa jalkoja niin isoilla kuin pienilläkin ja piti ottaa suunta kotia kohti. Mutta on se vaan hienoa että meillä on täällä tällainen paikka ja siellä näin aktiivista toimintaa. Nämä mainitsemani ohjelmanumerot eivät suinkaan olleet ainoa anti tuolla. Sääli vaan tuo sää, joka taisi karkottaa suuremmat yleisömassat. Mutta mukavaa oli näinkin :)
Ilves kertoo tarinaa...
Jossa, kettu, susi ja karhu esiintyivät.
Käsikivillä jauhaminen oli yllättävän kevyttä. Kun sitä ei tarvinnut tehdä pari minuuttia kauempaa ;)

Ruokahuolto pelasi ja keitto oli maistuvaa.
Ilveskin oli paikalla jututtamassa lapsia.
Opastettu museokierros alkamassa.
Pellavista lankaa
Savusauna ja saunatonttu.
Ants in the Pants
Tytöt pistivät tanssiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti